Thursday, November 27, 2014

New York Subway Stories #1

May 16, 2014 07:07pm

...Bu sirada yaninda oturan adam durmaksizin sakizini balon yapip patlatmakla mesguldu. Tas catlasa 30'larinda olmaliydi bu adam.

"Hey Allahim yiaa" diye gecirdi icinden.

Ciplak ayaklariyla camurlu sularda uzun esek oynayan cingene cocuklarin cignedigi gibi cigniyor sakizi igrenc herif. Kim yatar bu sulukle acaba merak ettim!? Para karsiligi yapan bulabilse bile mesela - vah yavrum- eminim bu adamdan sonra orospuluk meslegine bir sure ara verecektir zavallicik. Evet, evet! Orospu emekli eder bu adam ve sakizi...Kalk git yanimdan! Aaay! Daha gelmedik mi 72'ye!?.. Nerdeyiz biz? Burasi neresi?  Neden sakiz diye bir sey icat edilmiski sanki?..

Ic sesinin tum benligini kontrolu altina aldigi bu saniyelerde 34'e varmis olduklarini gordu. Tabiki Fulton'dan binip hemen karsisina oturmus olan o sempatik deli de tam o sirada ayaklandi. 

Yanlis anlasilmasin, 34'le bir alip veremedigi yoktu ama eger metro kullanmayi karsisindaki adam kadar iyi bilen bir baska deli daha varsa su hayatta ve bindigi metroyu icinde sizip kalmak icin degil de gercekten bir yerden bir yere ulasmak icin kullaniyorsa, 34 kesinlikle o kisinin duragi olmaliydi. Orasi delilerin parti mahallesiydi cunku. Bir de Macys'in. KI Macy's e gidenlerin yuzde seksenbesi turist, geri kalan yuzde on besi de deli olduguna gore (yuzdelerden cok iyi anlardi) problem yoktu. 34 delilerin ve Macyscilerin mahallesiydi. 

Bu derin dusunceyi kafasinda onayladigi saniyelerde PAT!? diye bir sesle yeniden icinde bulundugu korkunc metroya dondu. Cingene adam sakizi sisirip sisirip pat PAT PAT!? diye patlatmaya devam ediyordu. Tam adama donup dik dik "omrumu patlattin yeter!" bakisi atmak uzere kafasini cevirmisti ki 72'ye varmis olduklarini fark etti. 

Cin+cingene fuzyon iskencesi burada sona ererken karsi platformdan gelen 1 trenini gordu. Her seye ragmen simdi ne gibi manyaklar gorecegini dusunerek heyecanlanmadan edemedi. 

DA.

No comments:

Post a Comment